Inhoud:

 

Iedereen is verplicht de richtlijnen van Arenicola voor aanvang van een tocht goed door te nemen. Klik hier voor de richtlijnen.

 
 

Programma 2021

Het zomerprogramma verschijnt eind maart of begin april 2021. De tochten van Arenicola gaan naar de eilanden Ameland en Schiermonnikoog, naar verschillende wadplaten, bulten en zanden. Ook organiseert Arenicola tochten naar de Duitse eilanden.

 

 

Kosten

 

Tocht Leden Niet-leden
Ameland / Schiermonnikoog € 10,- € 20,-
Engelsmanplaat / Eemswad / Noordpolderzijl / Robbengat/ Pinkewad / Eilanderbult / Horsbornzand € 5,- € 15,-
Rottum / Simonszand / Brakzand-Schiermonnikoog € 20,- € 30,-

Prijzen zijn inclusief het vervoer van en naar Groningen en de eventuele boottocht. Het meebrengen van een auto wordt op prijs gesteld (het wad is niet altijd gemakkelijk per openbaar vervoer bereikbaar). Onkostenvergoeding  voor automobilisten die wadlopers meenemen (alleen vanaf het Noorderstation):

  • Eemswad, Noordpolderzijl, Rottumeroog, Simonszand, Robbengat, Horsbornzand € 15,-
  • Ameland, Engelsmanplaat, Schiermonnikoog, Pinkegat, Piet Scheveplaat € 20,-

Voor de laarzentocht naar Schiermonnikoog bedragen de kosten €15,- voor leden en €25,- voor niet leden. Dit is inclusief de boottocht. 

Kinderen t/m 15 jaar betalen de helft.

 

Aanmelden voor een tocht

Je meldt je uitsluitend per e-mail aan voor de wadlooptocht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je meldt je uiterlijk 4 dagen voor de wadlooptocht aan. Bij over inschrijving gaan leden voor introducées.
Ook gidsen (die deze tocht geen gids zijn) dienen zich via dit e-mailadres aan te melden.

N.B.! aanmelding voor Rottum uiterlijk 2 weken voor de tocht


In de aanmeldingsmail vermeld je:

  • je naam
  • je 06-nummer*
  • de wadlooptocht en de datum
  • lidmaatschap ja/nee
  • of je met de auto naar het Noorderstation komt en kunt chauffeuren, en indien ja, voor hoeveel meerijders er plek is in je auto.
  • Kom je met anderen? Vermeld dan ook hun naam, 06-nummer, lidmaatschap ja/nee, beschikbaarheid van auto.

Alle tochten beginnen op de parkeerplaats (noordzijde) van het Noorderstation in Groningen, tenzij anders afgesproken.
Wanneer je niet vanaf het Noorderstation vertrekt, geef je dat aan in de aanmeldingsmail en ontvang je van ons vertreklocatie en – tijdstip.

* Voor elke wadlooptocht wordt een Whatsappgroep aangemaakt. Via deze Whatsappgroep wordt gecommuniceerd over de tocht, het doorgaan ervan, enz.. 

 

Procedures bij wadlopen

Een wadlooptocht kan worden afgelast wegens slecht weer of om organisatorische redenen.

Zoals bekend is wadlopen een enigszins risicodragende bezigheid. Het risico wordt zo klein mogelijk gehouden door optimale kennis van de wadlooproutes, getij, het weer, etc., door bij minder gunstig weer de tocht af te lasten en door onderweg voorgeschreven veiligheidsmiddelen mee te nemen als marifoon, brancard, etc..

Deelname aan de tochten is voor eigen risico. Deelnemers kunnen eraan meewerken het risico te beheersen door op tijd op de vertrekplaats te zijn (er wordt nooit gewacht op laatkomers) en attent te zijn op de afspraken die er in de groep gemaakt worden. Deelnemers moeten een goede gezondheid hebben. Tenslotte: Honden mogen niet mee.

Iedereen die met Arenicola gaat wadlopen, is verplicht de richtlijnen daarvoor doorgenomen te hebben. Klik hier voor de richtlijnen. Voor aanvang van de tocht moeten niet leden een eigen risico verklaring ondertekenen waarin zij tevens verklaren dat zij de richtlijnen hebben gelezen. We vinden het belangrijk dat niet-leden een goede voorlichting krijgen. Niet-leden kunnen door ons worden gebeld.

 

 
Uithuizerwad